mandag den 16. august 2010

10 dage til afgang !

Nu er det snart !!

Om 10 dage sidder jeg et sted ude over Atlanterhavet i et fly sammen med en masse andre forventningsfulde udvekslingsstudenter. Jeg kan efterhånden ikke vente mere!

For bare et år og et par måneder siden havde jeg aldrig skænket en tilværelse som udvekslingsstudent en tanke. Jeg var sikker på, jeg bare skulle fortsætte i gymnasiet ligesom så mange andre efter 9. klasse, sådan blev det heldigvis ikke.

Jeg hørte om muligheden fra udvekslings gennem en holdkammerat fra fodbold. Han var allerede godkendt til udveksling, og jeg syntes da, det lød meget spændende, så en dag da snakken faldt på fremtiden herhjemme, forslog jeg useriøst, at jeg da kunne tage på udveksling i stedet for at fortsætte i det danske uddannelsessystem som alle andre. Vi snakkede lidt om muligheden, og efterhånden som tiden gik, blev jeg mere og mere sikker på, at det var noget, jeg ville.

Rimelig hurtigt var det en udvekslingsorganisation ved navn Youth For Understanding (YFU), der fik min opmærksomhed. Dels fordi den ligger godt i Undervisningsministeriets evalueringsrapport for sådanne organisationer, og dels fordi min engelsklærer, som selv har været af sted på udveksling, anbefalede den.

Jeg fik bestilt materiale hjem fra YFU, og inden jeg fik set mig om, havde jeg sendt en ansøgning af sted til YFU - noget jeg ikke siden på noget tidspunkt har fortrudt.

Et par måneder efter, jeg havde sendt min ansøgning af sted blev jeg indkaldt til interview og engelsktest. Jeg skulle gennem en time lang engelsk lytteprøve, inden jeg skulle ind til to "returnees" (tidligere udvekslingsstudenter), som gennem en samtale, skulle vurdere, om jeg var egnet til udveksling. Jeg blev heldigvis erklæret egnet, og herfra er det gået stærkt.

Fra jeg blev erklæret egnet og frem til nu har jeg været igennem alt fra en masse vaccinationer og en omfattende lægeundersøgelse til en weekend i selskab med andre kommende udvekslingsstudenter og forskellige andre givende arrangementer arrangeret af YFU, som har skullet forbedrede os på mødet med en ny kultur. Noget af det hårdeste i hele den proces har dog alligevel været det at skrive et håndskrevet brev (?!), som skulle fremvises til mulige værtsfamilier i USA - det kostede en del kramper i venstre arm.

De kramper må dog have været givet godt ud for allerede i januar fik jeg fra YFU besked om, at en familie havde valgt at lade mig bo hos dem i skoleåret 10/11 - jeg skal bo hos the Reed family.

Min kommende nye familie består af Gary og Amy og deres to drenge Garrison og David, som er hhv. 19 og 17 år gamle. Når jeg ankommer vil den ældst af de to sønner, Garrison, dog være taget på college.

I løbet af foråret har jeg haft en del kontakt til min kommende værtsfamilie, og jeg føler virkelig, at det er en rigtig god familie, YFU har fundet til mig.

Dagene i øjeblikket er godt nok lange - jeg går og venter på kalenderen endelig siger 25. august, så jeg kan komme af sted. Min største bekymring for tiden er, hvordan jeg skal kunne få pakket alt det, jeg gerne vil have med ned i én kuffert, som maksimalt må veje 23 kg..

Der kommer formentlig ikke nyt her på bloggen, før jeg er rejst.

Fortsat god sommer til Jer alle.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar